Tuesday, November 10, 2015

A cougar's paradise

Nota: De datingsite Flunner werd in juni 2021 off-line gehaald. 

Voor één keer een engelstalige titel, enkel en alleen omdat ik niet zo meteen een equivalent in het nederlands kan bedenken. Vooraleer je meteen Google raadpleegt: Cougar slaat hier niet op het viervoetig roofdier, wel op de dames met mid-life crisis symptomen die nog wel eens een fris ogende jongeman willen scoren.

Flunner

'Gratis' dating sites zijn er voldoende, maar vaak blijft dat beperkt tot de inschrijving, in sommige gevallen zijn ook enkele basisfuncties gratis. Flunner is hier een zeldzame uitzondering: alle functionaliteiten (profielen bekijken, berichten sturen en lezen) die op het dating platform voorzien zijn, blijven gratis. Flunner heeft iets van een sociaal netwerk, met als belangrijkste verschil dat je met nicknames werkt.

A nerd's nest 

De elementen die nodig zijn om een gesloten communicatie-platform op te zetten, zijn online niet zo moeilijk te vinden. Enkele handige nerds die de handen in elkaar slaan, kunnen in weinig tijd een nieuwe dating site van de grond krijgen. Daarna volgt pas de moelijke fase: het aantrekken van voldoende leden. Pas zodra een 'kritische massa' overschreden is, wordt een dating site leefbaar. Wie worden dan de eerste leden?  Oprichters en hun facebook vrienden uiteraard en in een nerd's nest zullen dat hoofdzakelijk jonge mannen zijn.
OK, ik kon het niet laten om eens een kijkje te gaan nemen: vermoeden bevestigd.  Momenteel zijn mannen onder 40 (en vaak ook onder 30 jaar) oververtegenwoordigd in het ledenbestand. Jonge nerds zijn meestal intelligent, hoog opgeleid en inventief.  Een typisch profiel is de jonge ingenieur, programmeur of informaticus. Emotionele intelligentie? Ja, dames, daar is wat werk aan; maar net daarom zijn het ook singles.
De bedenking die ik me daarbij maak: dit is echt een cougar's paradise.

***

No comments:

Post a Comment