Monday, February 6, 2017

Twee vriendinnen

Sandrine is 42 en behoort daarmee al tot de veteranen van de tennisclub waar ze sinds haar tienerjaren lid van is. Een echt getalenteerde speelster kan je haar bezwaarlijk noemen. Ze heeft nooit aan enig internationaal tornooi deelgenomen: tennis was voor haar altijd meer spel dan sport en bovenal een geknipt aanknopingspunt om sociale contacten te onderhouden. Vooral sinds haar scheiding meer dan vijf jaar geleden loopt ze in het vizier van menige mannelijke tennisspeler en dat heeft dan weinig te maken met haar prestaties op de court.

Sandrine is wat mannen onder elkaar soms omschrijven als ‘goed voorzien van oren en van poten’. Met haar BMI van 24 en goed geproportioneerde lichaamsbouw hoeft ze niet om mannelijke aandacht verlegen te zitten. Bovendien is Sandrine goedlachs, spontaan en erg ad-rem. Aangenaam gezelschap dus en ze geniet er ook van om na een partijtje tennis nog wat in de lounge bar te vertoeven, vooral als haar vriendin Severine er ook is.

Severine is een drietal jaar jonger dan Sandrine. Ze is slank of eerder atletisch en tot voor twee jaar de beste tennisspeelster van de club. Ruim een halve kop groter dan Sandrine – 16 cm om precies te zijn: ze hebben het onlangs nagemeten – straalt ze een natuurlijk gezag uit. In haar functie als directeur bij een federale administratie komt dat ook wel goed van pas. Intelligent als ze is, weet ze elk probleem steeds snel te analyseren en argumenten voor een oplossing aan te dragen.

Severine is niet gehuwd en een eclatant succes bij de mannen kan je haar niet noemen. Heeft haar rijzige gestalte daar iets mee te maken of haar A-cup?  Haar BMI van precies 20 en fijne gelaatstrekken laten haar nochtans jonger lijken dan ze is.  Toch is haar enige ‘partner’ op de tennisclub Koen, met wie ze gemengd dubbel speelt.  Koen is vijf jaar jonger en gehuwd. Nu en dan komt zijn echtgenote hem ophalen als hij zelf niet met de wagen is. Meestal spelen Severine en Koen de tegenstanders radicaal in de vernieling bij een gemengd dubbel tennismatch. Vindicatieve tongen durven wel eens het woord ‘androgyne’ in de mond nemen als ze het over Severine hebben, maar nooit in haar bijzijn.

Vandaag komen Sandrine en Severine na de match en de douche samen in de kleedkamer. Sandrine stapt de digitale weegschaal op, terwijl Severine met één oog meekijkt.  Merkwaardig, je weegt net evenveel als ik, Sandrine. Echt?  Severine droogt zich ook helemaal af en stapt gezwind de weegschaal op. Inderdaad ze wegen beiden evenveel, op minder dan één gram nauwkeurig.

Rest nu de vraag: hoe groot zijn Sandrine en Severine? Hoeveel wegen ze beiden?

Weet je het juiste antwoord op deze vraag, post het dan op het forum waar je de link vond of stuur het mij in een persoonlijk bericht.

No comments:

Post a Comment